Back to top

En million kroner i premie

Til informasjon ønsker Ecotrail Oslo å gjøre en del endringer.

Fra i år innfører vi engangskopper på alle stasjonene og i mål. Det blir til sammen 9100 kopper. Det skal bli deilig å se de flyte rundt, da blir vi endelig et ekte gateløp. 
I tillegg er det for galt å si nei til sponsortilbud med gratis mat i engangsemballasje. Så da blir det 4000 plastbeger med plastlokk med prossessert proteingreier i mål.
Da sparer vi nemlig masse penger på å slippe å 
kjøpe inn ting med minst mulig emballasje. Vi gidder heller ikke lenger å være bekymra for matsvinn, i år skal det bugne!

Cola blir det også på alle stasjoner og i mål. Det blir rundt 7000 korker i hardplast. De kan jo bare kastes ut i Oslofjorden når vi rydder målområdet på Vippetangen. Fjorden er uansett snart død.

Og det at vi har hamp til medaljebånd er jo teit. Det er mye flottere med nylon som er plast. Så da blir det totalt 3,2 km med plastbånd.
Det er faktisk kjempebra at alle løp i verden også har nylonbånd, det blir nok til å trekke en lang plastsnor fra Oslo til Nordkapp. 

Frøposene som er medaljene i år og som er laget av tomatfiber, er noe skikkelig hipstergreier. Så den skroter vi og innfører resirkulerte plastmedaljer.
Det at resiskulert plast er grønnvasking, bryr ikke Ecotrail Oslo seg om. 

Dessuten, dette fokuset vi har på urban pollinering, er også jåleri. At biene er truet merker ikke vi noe til, det er jo flust av frukt og annet grønt i butikkene!
Hvis det absolutt er så viktig for Miljødirektoratet å ha en nasjonal dugnad for å redde biene, så dem om det. 

Sist men ikke minst, denne mandagen har vi lyst å slå enda mer på stortromma; vi innfører pengepremier! 100 000 kroner til alle tre kvinner og menn som kommer på pallen - i alle distanser.
Det blir nøyaktig en million kroner – som er peanøtter for Ecotrail Oslo. 

Blir herlig å seile sin egen sjø, da blir alt så mye lettere. Håper du setter pris på de nye tiltakene! :-D
-----

PS, dette ble først publisert på Facebook mandag morgen, den første dagen i april...;).....