Back to top

Medaljer uten nylonbånd

21 km og 80 km er utsolgt. Og grunnen til det er faktisk medaljer og antall trykte startnr.
Ecotrail Oslo sine medaljer lages ikke på fabrikker i Asia (absolutt ingenting galt med Asia!) hvor det er vanlig at løp bestiller sine. Våre medaljer har derfor ikke kort produksjonstid, men de har ganske kort reise. De lages rett over svenskegrensen, på et lite verksted.

2019 ble denne designet og bestilt i 3200 eksemplarer totalt til 2020-løpet. I mars var de ferdig, kun årstallet gjensto å gravere inn. Samtidig ble det varslet om mulig pandemi. Så der satt Ecotrail Oslo på 3000 medaljer, heldigvis uten årstall. Svinn er fy, fy.
Medaljen ble delt ut i mål i 2021 og 2022 - uten årstall. Til årets løp var det fortsatt totalt 1700 medaljer igjen. Disse har nå fått årstall på seg.

Men 1700 medaljer er ikke nok til årets løp, så tidligere i vinter ble det laget 400 ekstra, fordelt på distansene. Vi turte ikke bestille flere.
Så det er faktisk medaljene som avgjør hvor mange plasser det er per distanse, som beregnes utifra tidligere års påmeldte. For hvis ikke det er nok medaljer, er det alltid noen som lager mye støy om det i sosiale medier og det er 100% energitappende.

Det er en kunst å treffe riktig, i antall som skal lages. For en ting er at det ikke skal bli for få, det skal heller ikke bli for mange. For ikke å nevne at deltagere endrer distanser. :-)

Medaljene er altså distansespesifisert, til glede for alle som er stolt av sin prestasjon. :-)

Det er mulig det blir noen til overs på noen distanser i år, og i såfall skal de brukes til å lage bruksting av og som gis bort i premie.

Du får medaljen i mål, og den er veldig fin. Formet som hele løypas kartprofil. Det er helt bevisst ikke nylonbånd på medaljen. Ikke for å spare på krona, men for å spare miljøet. I antall lages det mange sekssifrede medaljebånd i nylon hvert år. Ecotrail Oslo ønsker ikke å bidra til enda flere.